Initiatiefnemers

Wie zijn de initiatiefnemers van AuditLab?

Theresia Gommans

Als organisatieadviseur en coach lever ik een bijdrage aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. Ik heb als controller en als auditor gewerkt, veelal bij gemeenten. Bij de gemeente Rotterdam kreeg ik de kans als manager Internal Auditing vorm te geven aan de afdeling en bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen en dat is wat ik nu nog doe ook in AuditLab.  Wil je meer weten over Theresia en haar werkzaamheden? kijk dan op haar eigen site www.theresiagommans.nl

Marsha Brink

De veranderende wereld van werk is mijn werkveld en dat ervaar ik als zeer boeiend. Zeker sinds ik in 2014 Stratic, mijn oude werkgever, kon overnemen. Stratic is sinds 2003 actief op het gebied van interim, projectmanagement en consultancy binnen de bedrijfsvoering (finance, audit, risk management, governance, informatie voorziening en verander management) in de publieke sector.

Een gedeelde visie uitwerken in AuditLab

Marsha: ‘Jaren terug bij het IIA (Instituut voor Internal Auditors) kwam ik Theresia tegen, heel fijn om iemand te ontmoeten die ‘van de inhoud is’ en heel goed in staat is daarbuiten te denken én zich bekommert om de ontwikkeling van het audit vak.’

We waren als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van het IIA jaarcongres. Samen waren we verantwoordelijk voor de organisatie van de hoofd presentatie van het congres door André Wierdsma emeritus hoogleraar co-creatie en veranderkunde (Nyenrode). Toen hebben we elkaar goed leren kennen. Ieder vanuit onze eigen achtergrond kwamen we er achter dat we een zelfde visie delen: ‘Verbetering van de bedrijfsvoering door ontwikkeling van de audit functie’.

Het AuditLab, leg eens uit wat is het?

Theresia: Gezien alle ontwikkelingen zijn wij er van overtuigd dat het audit vak over 10 jaar nog bestaat, maar er wel heel anders uitziet. We denken dat het audit vak (nog) meer kan gaan bijdragen aan de verbetering van de bedrijfsvoering. Mits er wel wat verandert!

Klopt reageert Marsha enthousiast,  AuditLab was voor ons een logisch vehikel om te gaan werken aan deze droom. Met zijn tweeën kan je best veel, en met elkaar kom je verder, fouten maken moet, als je ervan leert. Voor ons staat het  AuditLab voor samenwerken, innoveren en experimenteren.

AuditLab is de plek online en off line waar je kennis en ervaring kan halen en brengen, wij zorgen graag voor de vormgeving en inhoudelijke kaders van de sessies, de deelnemers brengen de rest in. Tot nu toe is het mogelijk om kosteloos deel te nemen aan AuditLab. Dat komt doordat Theresia en Marsha zonder vergoeding AuditLabs verzorgen en doordat we steeds te gast mogen zijn bij één van de deelnemers voor een AuditLab sessie.