Inspiratie

AuditLab is ontstaan vanuit passie voor het Audit vak in de publieke sector. We zijn nieuwsgierig, we lezen, zien en ervaren zaken die ons interesseren, die ons verbazen en die ons prikkelen. Dat delen we hier graag. 

Nieuwsberichten uit diverse media:

  • Vier technologiën die finance (en audit) ingrijpend gaan veranderen. Artikel dd 11 juli 2018 financieelmanagement.nl
  • Lancering van de Nederlandstalige IPPF. Bericht van IIA Nederland: Het IPPF is een verzameling van zes onderdelen die van fundamenteel belang zijn voor de praktijk van internal auditing: de Missie van Internal Audit, de Grondbeginselen van Internal Audit, de Definitie van Internal Audit, de Standaarden van Internal Audit, de Gedragscode van Internal Audit en de Implementation Guidance.

Trend Rapporten:

Artikelen:

Magazines:

Tools:

  • 5 stappen naar Doel canvas: uit Design a Better Business .  Als je een positieve toekomstgerichte verandering wilt bewerkstelligen zul je verder gaan dan ellenlange papieren versies schrijven. Je zult goede overeenstemming moeten bereiken over waar je samen voor gaat vechten en welke stappen je gaat zetten om ‘daar’ te komen. Dit 5 grote stappen Canvas gaat je helpen iedereen op een lijn te krijgen.